Ring of Fire regler

0
544

Kortspelet ring of fire är mest känt för sin roll som måstet på alla förfester. Känner du inte igen namnet så är det förmodligen för att du och dina vänner kallar det för något annat. Det är en förenklad variation av ölspelet. Ringer det en klocka nu? Det kan ju faktiskt vara så att du aldrig spelat ölspelet ens. Därför listar vi här de mest klassiska ring of fire regler som finns, så att du och dina vänner utan tvekan ska kunna komma i god stämning. Med eller utan alkohol!

Såhär spelar ni: Regler king of fire

Alla spelare häller lite av sin dryck i ett glas som står mitt på bordet. Runt glaset med dricka i (the ring) placerar man 52 kort från en klassisk kortlek (the fire). Nu har ni skapat The Ring of Fire med hjälp av lite dricka och spelkort.

Här näst väljer ni vem som börjar spelomgången. Detta kan vara genom lottdragning, eller helt enkelt vem som är yngst. Spelaren som börjar drar det första kortet från ringen. Beroende på färg och valör på kortet så blir det en konsekvens för någon spelare. När ett kort är draget och spelat placeras det på glaset, med minst två kanter utanför. Spelet är slut när korten på glaset faller. Då får personen som orsakade detta dricka drickan i glaset.

Vad korten i Ring of Fire betyder

Det finns klassiska betydelser för korten som används i Ring of Fire. Givetvis kan ni själva att ändra reglerna, så att de blir mer personliga. Är ni inte direkt kreativa kan ni använda er av den som redan finns här:

Ess: Vattenfall. Spelaren som drar kortet börjar dricka från sin dricka, och alla andra följer med. När spelaren slutar dricka, får personen efter att sluta dricka. Detta fortsätter tills cirkeln sluts.

2–6: (RÖDA KORT) spelaren som drar kortet får dela ut 2–6 klunkar beroende på antal som visas på spelkortet.

2–6: (SVARTA KORT) spelaren som drar kortet ska själv dricka 2–6 klunkar beroende på antal som visas på spelkortet.

7: a: Frikort. Personen som drar detta kort får ta en paus när den vill. Kortet får endast användas en gång.

8: a: Alla spelare placerar sin tumme på bordet. Sista som lägger märke till detta förlorar omgången och ska dricka tre straffklunkar.

9: a: Temakort. Spelaren som drar kortet väljer ett tema. Första spelaren som ger upp eller upprepar sig förlorar och dricker tre straffklunkar.

10: a: Spelaren som drar kortet bestämmer en egen regel. Bryts regeln får man tre straffklunkar.

Knekt: Spelaren som drar kortet säger ett ord som ska rimmas på. Första spelaren som inte kan eller upprepar sig får 3 straffklunkar.

Dam: Alla tjejer dricker 3 klunkar.

Kung: Alla killar dricker 3 klunkar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here