Anden i Glaset regler

0
1510

Anden i glaset är ett klassiskt, mystiskt brädspel som sägs kunna koppla samman människor med en annan dimension genom ett ouija bräde. Oavsett om ni inte tror på det övernaturliga eller undrar hur man tillkallar andar så är anden i glaset ett nervkittlande och medryckande spel. Ande spel som detta kommer vanligtvis ut kring Halloween, men de är trots allt populära året runt. Om det är första gången ni använder en anden i glaset spelplan, har ni förmodligen en mängd frågor. “Hur tillkallar man andar?”, “Är anden i glaset farligt?”. Därför har vi sammanställt denna lilla guide över allt ni behöver veta om anden i glaset. Vi diskuterar hur man gör anden i glaset samt vilka regler ni ska följa.

Anden i Glaset

Anden i Glaset är helt enkelt ett försvenskat namn för ett spel med ett ouija bräde som går ut på att tillkalla andar. Hur man kör anden i glaset beror på sällskap till sällskap. Ett ouija bräde kan köpas online, men det finns även många som gör sina egna spelplaner. En egen anden i glaset bräda ska då innehålla då bokstäver, siffror och symboler. Allt för att kunna kommunicera med den andliga världen.

Observera att denna guide inte tar något parti. Vi kan inte svara på om man kan tillkalla andar eller inte. Det är dock inget att leka med om man är själv, och heller inte om man är lättskrämd sedan tidigare. Gör din efterforskning, och spela bara med nära kompisar du kan lita på. Oavsett vilken effekt ni får av spelet, ta inte det på för stort allvar.

Hur gör man anden i glaset?

Först och främst så är ett ouijabräde den spelplan man använder när man spelar anden i glaset. Oavsett om ni aldrig använt ett innan, är de ganska enkla att använda. Som tidigare nämnt, innehåller en anden i glaset spelplan metoder för att kunna kommunicera med den andliga världen.

Alla spelare placerar fingrarna på ett triangulärt objekt, som kallas för en planchett. Ni utser en ledare som ställer frågor under första gången. Ledaren tillkallar en ande som ska kunna svara på era anden i glaset frågor.

När en fråga blivit ställd, kommer planchetten att röra på sig. Den svarar antingen på frågor genom att röra sig genom alfabetet på ouija brädet, eller peka på “ja” eller “nej” på brädets övre hörn.

Enligt anden i glaset regler måste man säga farväl till anden när ni bestämt er för att sluta. Annars kan det hända att anden stannar kvar med er.

Är ouija bräda farligt?

Paranormala forskare avråder att man använder Ouija bräden, och många religiösa tror att det kan leda till att man blir besatt. Skeptiker påstår dock att det inte finns något farligt med anden i glaset, och att man endast spelar på sin egen rädsla. Oavsett vad ni tror på, så ska ni ta det försiktigt. Säg för säkerhetsskull alltid farväl till anden efter spelets slut. Även om det inte finns någon ande. Det kan också vara smart att börja spelet med att säga att ni endast tillåter en upplevelse som är positiv, och att negativa energier inte är välkomna. Det är också viktigt att vara seriös under spelets gång. Är ni ute efter ett roligt spel så är kanske inte ett ande spel är vad ni ska spela.

Regler och förbjudna frågor

Om ni spelar anden i glaset så finns det några ouija board regler man alltid ska följa. Förutom att säga farväl till anden, som nämnt tidigare, finns det förbjudna frågor och andra regler. Det är viktigt att dessa frågor ALDRIG ställs, då de påstås kunna leda till hemska episoder.

  • Enligt ouija bräda regler ska man ALDRIG be om fysiska tecken på andens närvaro.
  • Ställ aldrig frågor som handlar om döden. Varken om andens död eller er egen.
  • Fråga inte om anden är en demon. Om det är en demon, varför skulle den då svara ärligt?
  • Var seriös och ställ inte oseriösa frågor.

Som tidigare nämnt är det viktigt att inte ta spelet på för stort allvar. Upplever ni något otäckt så säg farväl till anden och sluta spela. Utmana inte ödet i onödan trots att ni inte tror på det övernaturliga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here